top of page

Η εταιρεία

 

Η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών ΚΑΡΑΦΛΟΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση  που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών, οικιακών συσκευών για περισσότερο από 50 χρόνια. Η αποκτηθείσα εμπείρια μέσα σε αυτά τα χρόνια, η γνώση των αναγκών των πελατών μας και η συνεχής έρευνα των απαιτήσεων των σύγχρονων νοικοκυριών μας φέρνει στην πρώτη θέση σε πωλήσεις ηλεκτρικών ειδών στο Νομό Ηλείας.

Επιτρέψτε μας να σας συστηθούμε!!!

Η επιχείρηση γεννήθηκε το 1965 από τον Νίκο Καραφλό με αρχική δραστηριότητα την εμπορεία και εκμετέλλευση ηλεκτροφώνων.

Το Μάϊο του 1967 ο Νίκος Καραφλός ανοίγει στη γενέτειρά του, τα Σαβάλια το πρώτο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο Νομό Ηλείας, που εμπορευόταν κυρίως ηλεκτρικά σίδερα και ραδιόφωνα. Μεταξύ άλλων, το κατάστημα ΚΑΡΑΦΛΟΣ έφερε στην αγορά της Ηλείας την πρώτη ασπρόμαυρη τηλεόραση, το πρώτο ψυγείο και το πρώτο πλυντήριο. Έτσι εγκαινιάστηκε μια γρήγορα εξελισσόμενη σχέση ανάμεσα στο κατάστημά μας και τους συντοπίτες μας, που με ενθουσιασμό υποδέχονταν τις πρωτόγνωρες τεχνολογικές καινοτομίες.

Στην ιστορία της επιχείρησης καταγράφονται σημαντικές στιγμές που αποδεικνύουν αυτή τη σχέση, όπως η αυθόρμητη ανοιχτή προβολή του τελικού του Γουέμπλεϊ το 1971 στο μικρό μαγαζάκι των Σαβαλίων, που παρακολούθησαν εκατοντάδες συντοπίτες μας.

Οι συσκευές που εισήχθησαν από την εταιρεία ΚΑΡΑΦΛΟΣ συνέβαλαν ουσιαστικά στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου της Ηλειακής οικογένειας. Εδώ και 50 χρόνια η πιστή πελατιακή μας βάση, μας δίνει το προβάδισμα στην αγορά των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών στην Ηλεία. Το πρώτο motto της εταιρίας μας " ΚΑΡΑΦΛΟΣ εμπιστοσύνη"- που έχει ενσωματωθεί στην τοπική γλώσσα - αποκαλύπτει το σταθερό μας στόχο σε όλες τις δραστηριότητές μας.

Συνεπείς στις αρχές μας, συνεχίζουμε να αναζητούμε νέους τρόπους για τη συνεχή και ποιοτική υποστήριξη των πελατών μας. Με όπλο τις υψηλές προδιαγραφές που θέτουμε στην επιλογή των προϊόντων, την επαγρύπνιση για τις νέες απαιτήσεις και τις προσεκτικές συνεργασίες μας κατορθώνουμε να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του σημερινού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας, τις καλύτερες επώνυμες συσκευές της αγοράς σε μεγάλες ποικιλίες και στις πιο συμφέρουσες τιμές, πάντα με προσωπική εξυπηρέτηση σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον.

Οι ημερομηνίες-σταθμοί στην 50-χρονη ιστορία μας

1965 - Ο Νικόλαος Καραφλός ιδρύει ατομική εταιρία με σκοπό την εμπορεία και εκμετάλλευση ηλεκτροφώνων (juke-box) στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου

1967 - Εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο Νομό Ηλείας με έδρα τα Σαβάλια.

1975 - Εγκαινιάζεται το πρώτο υποκατάστημα της επιχείρησης στον Πύργο στην οδό 28ης Οκτωβρίου

1985 - Συστήνεται ομόρρυθμη εταιρία υπό την επωνυμία "Νικόλαος Καραφλός & ΣΙΑ Ο.Ε." στην οποία ως έταιροι συμμετέχουν ο Καραφλός Νικόλαος και τα παιδιά του, Δημήτριος και Γαρυφαλλιά.

1989 - Ιδρύεται το δεύτερο υποκατάστημα επίσης στην πόλη του Πύργου στην οδό Πατρών

1996 - Η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στη σημερινή της διεύθυνση, στο 4χμ Ε.Ο Πύργου-Πατρών. Οι ιδιόκτητες τριώροφες εγκαταστάσεις μας αποτελούνται από 1000τμ εκθεσιακού χώρου και 2000 τμ αποθηκευτικών χώρων.

2000 - Ο ιδρυτής της εταιρείας Νίκος Καραφλός αποσύρεται και ο γιός του Δημήτρης αναλαμβάνει τα ηνία. Την ίδια χρονιά η επιχείρηση συνεταιρίζεται με ομοειδείς υγιείς επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και γίνεται ένα από τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου καταστημάτων Best Electric

2005 - Ο Δημήτρης Καραφλός εκλέγεται αντιπρόεδρος της Best Electric και διατηρεί αυτή τη θέση μέχρι το 2008

2014 - Το κατάστημα "Καραφλός" εντάσσεται στο δίκτυο της electroNET

 

bottom of page